Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και μακαρόνια
θα χρειαστείτε:
300 γρ. χοιρινό κιμά και 300 γρ. μοσχαρίσιο
1 αβγό
σκόρδο
μαιντανό ψιλοκομμένο και για την σάλτσα και για τα κεφτεδάκια
αλάτι και πιπέρι
λάδι για την σάλτσα και για το τηγάνισμα
1 πακέτο μακαρόνια
1 κρεμμύδι
1 κουτάκι χυμό ντομάτας ή κονκασέ
Καλή μας όρεξη!
θα χρειαστείτε:
300 γρ. χοιρινό κιμά και 300 γρ. μοσχαρίσιο
1 αβγό
σκόρδο
μαιντανό ψιλοκομμένο και για την σάλτσα και για τα κεφτεδάκια
αλάτι και πιπέρι
λάδι για την σάλτσα και για το τηγάνισμα
1 πακέτο μακαρόνια
1 κρεμμύδι
1 κουτάκι χυμό ντομάτας ή κονκασέ
- Ανακατεύουμε τους κιμάδες μαζί με το αβγό, το σκόρδο, το μαιντανό και το αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε και πλάθουμε κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να πάρει το λάδι.
- Για την σάλτσα: Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι , προσθέτοντας την ντομάτα, τον μαιντανό και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μείνει με το λάδι.
- Βράζουμε τα μακαρόνια ως συνήθως και τα στραγγίζουμε. Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιάτα ρίχνοντας τους κεφτέδες και την σάλτσα από πάνω. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί αν θέλουμε.
Καλή μας όρεξη!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου