Μην το χάσεις!

Τις πρώτες 1.183 προσλήψεις, από το σύνολο των 10.660 προσλήψεων που θα γίνουν το 2011, στο δημόσιο τομέα ενέκρινε σήμερα με απόφασή του ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης. Πρόκειται για προσλήψεις επιτυχόντων παλαιότερων διαγωνισμών, μετά την έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ και αφορούν τα υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στην απόφαση σημειώνεται ότι το σύνολο των προσλήψεων πρέπει να υπακούει στο «ένα προς πέντε», ενώ συμπληρώνεται ότι οι πρώτες προσλήψεις εγκρίθηκαν βάσει και της Κοινής Απόφασης των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων και των κριτηρίων κατανομής προσωπικού.

Η κατανομή των διοριστέων στα παραπάνω Υπουργεία θα γίνει με τον ακόλουθο τρόπο:

Υπουργείο Υγείας

Ειδικευμένοι Ιατροί (κλάδου ΕΣΥ)

Εξακόσιες ογδόντα μία (681) θέσεις όλων των βαθμών και ειδικοτήτων.

Τομέας Υγείας

Πληρώματα Ασθενοφόρων (66 θέσεις)

Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό Προσωπικό (70 θέσεις)

Τεχνικό Προσωπικό (12 θέσεις)

Διάφορες Ειδικότητες (22 θέσεις)

Βοηθητικό προσωπικό (10 θέσεις)

Τομέας Πρόνοιας

Νοσηλευτικό προσωπικό (63 θέσεις)


Υπουργείο Δικαιοσύνης

Απόφοιτοι Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών (16η Εκαιδευτική Σειρά)

α. Τριάντα οκτώ (38) άτομα Πολιτικής - Ποινικής Κατεύθυνσης και

β. Είκοσι τέσσερα (24) άτομα Διοικητικής Κατεύθυνσης

Υπάλληλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

α. Ογδόντα (80) άτομα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

β. Εξήντα οκτώ (68) άτομα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

γ. Ένδεκα (11) άτομα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Επιτροπή Ανταγωνισμού

Tριάντα οκτώ (38) θέσεις Ειδικών Επιστημόνων

ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN


Κύπριοι και Έλληνες ερευνητές ανέπτυξαν ένα νέο ασφαλέστερο τεστ αίματος που, χωρίς καμία επεμβατική τεχνική που ενέχει κινδύνους, θα προβλέπει αν το έμβρυο είναι πιθανό να αναπτύξει σύνδρομο Ντάουν.
 Το σύνδρομο Ντάουν είναι η πιο συνηθισμένη γενετική αιτία νοητικής υστέρησης. Εμφανίζεται παγκοσμίως περίπου σε μία στις 700 γεννήσεις όταν το έμβρυο έχει τρία -αντί για δύο- αντίγραφα του χρωμοσώματος 21 και ο κίνδυνος μεγαλώνει όσο μεγαλύτερη μένει έγκυος μια γυναίκα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το επιστημονικό περιοδικό "Science" οι ερευνητές ανέπτυξαν μια μέθοδο ανάλυσης του DNA που εντοπίζει στο αίμα τις γενετικές διαφορές μεταξύ της μητέρας και του εμβρύου προβλέποντας με ακρίβεια αν το μωρό κινδυνεύει από τη συγκεκριμένη πάθηση.

Σήμερα οι γιατροί κάνουν αμνιοκέντηση κατά την 15η ή 16η εβδομάδα της κύησης συλλέγοντας με βελόνα αμνιακό υγρό για έλεγχο. Η διαδικασία ενέχει ένα μικρό κίνδυνο, της τάξης του 1% με 2%, για αποβολή του εμβρύου. Με τη νέα μέθοδο, μεταξύ της 11ης και 13ης εβδομάδας της κύησης λαμβάνεται αίμα από την έγκυο και ανιχνεύεται γενετικά -μέσω της ανάλυσής του- η τυχόν ύπαρξη πρόσθετου αντίγραφου του χρωμοσώματος 21.

Υπεύθυνος της σχετικής μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature Genetics" είναι ο Φίλιππος Πατσαλής από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής της Κύπρου και στην έρευνα συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Βούλα Βελισσαρίου και η Ευδοκία Τσαλίκη από το τμήμα κυτταρικής γενετικής και μοριακής βιολογίας του νοσοκομείου "Μητέρα" Αθηνών και το Τμήμα Βιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Πατσαλή ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επιτυχημένες δοκιμές με 100% ακρίβεια σε 40 εγκύους και προγραμματίζεται πλέον μια μεγαλύτερη κλινική δοκιμή σε περίπου 1.000 εγκύους. Αν όλα πάνε καλά, συμπληρώνει, η νέα εξέταση μπορεί να αρχίσει να εφαρμόζεται σε περίπου δύο χρόνια.



πηγή: http://www.enet.gr/

Στις 8 Μαρτίου 1910 κατοχυρώθηκε στη Κοπεγχάγη η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και γιορτάζεται κάθε χρόνο!

Κορυφαίος ο ρόλος της γυναίκας στη ζωή του ανθρώπου! Γιορτάζουμε σήμερα για την γυναίκα μάνα, την γυναίκα σύζυγο, την γυναίκα εργαζόμενη, την γυναίκα που προσφέρει στη κοινωνία.  Δυστυχώς όμως υπάρχουν σε πολλές περιοχές του πλανήτη γυναίκες που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες κακοποίησης, ενώ τα δικαιώματα τους καταπατούνται καθημερινά.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συμμετάσχει στον φετινό εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας με σειρά εκδηλώσεων από τις 3 μέχρι τις 8 Μαρτίου στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Οι εκδηλώσεις δεν αποτελούν μόνο εορτασμό των επιτευγμάτων των γυναικών στην κοινωνία αλλά και υπόμνηση των ανισοτήτων που παραμένουν, της φτώχιας που πλήττει περισσότερο τις γυναίκες, της διαφοράς στην αμοιβή σε σχέση με τους άντρες, των δυσκολιών στην αγορά εργασίας και την προστασία της μητρότητας.
Δεν θα θιγούν όσοι συμπληρώνουν 4.500 ένσημα από τα οποία τα 3.600 είναι βαρέα. Η λίστα με το ποιοι μένουν και ποιοι βγαίνουν από το καθεστώς παραμένει άγνωστη, ωστόσο το να βγει κάποιος από τη λίστα με τα βαρέα θα σημάνει άμεσα μείωση στο μισθό από 50 ως και 200 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθούν και τα όρια συνταξιοδότησης.

Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος ηλικίας ή δεν έχουν εργαστεί 40 έτη θα χρειαστεί από 1/1/2012 να δουλέψουν περισσότερα χρόνια καθώς δεν θα υπάγονται πλέον στα βαρέα ανθυγιεινά.

Σταδιακά θα αλλάξουν τα όρια συνταξιοδότησης και έτσι για την έξοδο στη σύνταξη θα απαιτούνται 10.500 ένσημα εκ των οποίων τα 7.500 θα πρέπει να είναι στα βαρέα ενώ το όριο ηλικία θα αυξηθεί από τα 55 στα 60 έτη. Αντίστοιχα θα αυξηθούν και τα όρια για όσυς θέλουν να βγουν πρόωρα στη σύνταξη από τα 53 στα 58 έτη.

πηγή: newsit.gr

Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...