Μην το χάσεις!

Αποκριάτικο Πάρτυ το Σάββατο 12.00-16.00 στο Athens Heart με Δώρα κι εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους!!!

http://www.athensheart.gr/popup/gonia.html?ts=1299230970717

<><><>
ΛΑΓΑΝΑ
60 γρ. μαγιά νωπή ή 2 κουταλιές ξερή
2 κούπες ζεστό νερό
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο & αλεύρι για όλες τις χρήσεις μισό- μισό
2 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές ζάχαρη
λίγο σουσάμι
Διαλύουμε τη μαγιά στο μισό ζεστό νερό και ρίχνουμε λίγο από το αλεύρι να γίνει  χυλός, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 12 ώρες. Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι και κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το λάδι, τη φουσκωμένη μαγιά και 1,5 κούπα ή όσο χλιαρό νερό χρειάζεται και ζυμώνουμε, παίρνοντας το αλεύρι από τριγύρω μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη ελαστική και εύπλαστη. Ζυμώνουμε την ζύμη για δέκα λεπτά περίπου. Χωρίζουμε σε 3-4 μπάλες. Αλείφουμε  με λάδι και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Τις σκεπάζουμε κι αφήνουμε να διπλασιασθούν σε όγκο. Παίρνουμε κάθε μπάλα και πατάμε με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάθουμε  πίτες, με διάμετρο περίπου 18-20 εκ. Τις βάζουμε σε ταψιά μεγάλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιασθούν σε όγκο. Κάνουμε βαθειές δαχτυλιές σε όλη την επιφάνεια και τις αλείφουμε με λίγο νερό ή ένα σφουγγάρι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!
Οι προϋποθέσεις χορήγησης των παροχών έτους 2011, είναι οι εξής:

Όσοι δικαιούχοι πήραν Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2010 ή εισιτήρια Θερινού Εκδρομικού   Προγράμματος έτους 2010 ή εισιτήρια Κρουαζιέρας έτους 2010 δεν δικαιούνται να λάβουν Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011 ή εισιτήρια Θερινού Εκδρομικού Προγράμματος έτους 2011, ανεξάρτητα αν έκαναν χρήση ή μη αυτών.
Δικαιούνται όμως να λάβουν από τις λοιπές παροχές του προγράμματος έτους 2011 α) τριήμερη ή τετραήμερη εκδρομή εαρινής ή φθινοπωρινής περιόδου (αφορά δικαιούχους Ν. Αττικής και Θεσσαλονίκης), κ΄ Δελτία θεάματος χειμερινής και θερινής περιόδου ή β) Δελτία Αγοράς Βιβλίων κ΄ Δελτία θεάματος χειμερινής και θερινής περιόδου.
Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι για τους οποίους εγκρίθηκαν Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2010 και δεν θα τα παραλάβουν μέχρι τη λήξη του προγράμματος (8/1/2011) δεν δικαιούνται  να  λάβουν τις ανωτέρω παροχές το έτος  2011.
Εξαιρούνται οι κατωτέρω κατηγορίες δικαιούχων:
α. Οι καταβάλλοντες εισφορές υπέρ του Οργανισμού πολύτεκνοι, οι οποίοι προστατεύουν ασφαλιστικά (στο βιβλιάριο του ασφαλιστικού τους ταμείου) 3 παιδιά και άνω δικαιούνται ή Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού ή εισιτηρίων Εκδρομικού Προγράμματος Θερινής Περιόδου, ανεξάρτητα αν έλαβαν κάποια από αυτές τις παροχές το έτος 2010.
Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που σε ένα ζευγάρι δεν είναι και οι δύο  δικαιούχοι του Ο.Ε.Ε και ο δικαιούχος σύζυγος  δεν προστατεύει στο ασφαλιστικό του βιβλιάριο τα τέκνα του δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία και δεν δικαιούται των παραπάνω παροχών κάθε έτος, άσχετα αν έχει από τρία (3) τέκνα και άνω, πάρα μόνο όπως και οι λοιποί δικαιούχοι  ανά έτος δηλαδή χρόνο παρά χρόνο. 
β. Τα Α.με.Α. με ποσοστό αναπηρίας 67% τουλάχιστον(67% και άνω), δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011 οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη αυτών,  ανεξάρτητα αν  έλαβαν  Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού το έτος 2010 και δεν  δικαιούνται εισιτήρια του Θερινού Εκδρομικού Προγράμματος έτους 2011. Διευκρινίζεται ότι, εάν συμμετείχαν στο θερινό εκδρομικό πρόγραμμα ή στην κρουαζιέρα το έτος 2010, δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού το έτος 2011. Α.μεΑ. δικαιούχοι των παροχών που συμμετέχουν στα εκδρομικά προγράμματα, Δ.Α.Β. και θεατρικό πρόγραμμα δικαιούνται εισιτήρια, όπως  και  οι λοιποί  δικαιούχοι  (χρόνο  παρά  χρόνο).
Ειδικότερα, για τα Άτομα με Αναπηρίες χορηγείται Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού για τον συνοδό τους, μόνο στη περίπτωση που η  αναγκαιότητα συνοδείας  προκύπτει από βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα και όχι από άλλο φορέα (π.χ. Νομαρχία, Δημόσιο Νοσοκομείο οικογενειακό γιατρό κ.λ.π.)
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για μεμονωμένα Α.μεΑ. α)παραπληγικούς - κινητικά αναπήρους,   β) νεφροπαθείς υπό αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση δεν απαιτείται γνωμάτευση για χορήγηση Δ.Κ.Τ.  για συνοδό αυτών.
Επισημαίνεται ότι τα άμεσα ασφαλισμένα μεμονωμένα Α.με.Α μπορούν να επιλέγουν όποιο συνοδό επιθυμούν, χωρίς να σφραγίζεται το βιβλιάριο του/της συνοδού.
Μεμονομένα Α.με.Α νοούνται τα άτομα χωρίς οικογένεια είτε γιατί δεν υπάρχουν ενήλικα άτομα στην οικογένεια για να τα συνοδέψουν είτε τα ενήλικα άτομα της οικογενείας τους δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος μας .
Το προστατευόμενο τέκνο μιας οικογένειας δικαιούχων (έμμεσα ασφαλισμένο), που είναι 67% ΑμεΑ, ανεξαρτήτου ηλικίας, δικαιούται Δ.Κ.Τ. 2011 για το ίδιο και για τον άμεσα ασφαλισμένο αυτού γονέα ως συνοδό, ανεξαρτήτως εάν προκύπτει ανάγκη συνοδείας ή όχι και μόνο στην περίπτωση που ο γονέας δεν δικαιούται Δ.Κ.Τ. έτους  2011. Διευκρινίζεται ότι κάθε δικαιούχος παροχών του Οργανισμού, που έχει προστατευόμενο μέλος Α.μεΑ., δικαιούται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού ή εισιτήρια θερινής περιόδου τη μία χρονιά  για το σύνολο των μελών της οικογένειάς του και την άλλη χρονιά μόνο Δ.Κ.Τ. για το προστατευόμενο μέλος  αυτού Α.μεΑ. και τον ίδιο ως συνοδό.
Δικαιούχοι των παροχών του Οργανισμού κάθε χρόνο (όπως ορίζονται  κάθε έτος με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού π.χ. Α.μεΑ., πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κ.λ.π.) με προστατευόμενο μέλος, που είναι Α.μεΑ., δεν δικαιούνται  επιπλέον Δ.Κ.Τ. για το μέλος αυτό. 
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ότι όσα ΑμεΑ  είναι δικαιούχοι Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού από τον Ε.Ο.Τ.  ή από τον ΟΓΑ δεν δικαιούνται να λάβουν από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας την παροχή αυτή, σύμφωνα με προγενέστερες αποφάσεις σας,  στις αριθμ. 67/25-11-2005, 48/18-10-2006, 44/9-10-2007, 55/20-10-2008 και 64/20-12-2009 Συνεδριάσεις σας.
γ. Οι άγαμες μητέρες και οι μονογονεϊκές οικογένειες, που  καταβάλλουν  εισφορές  υπέρ  Ο.Ε.Ε. και  τα προστατευόμενα τέκνα αυτών δικαιούνται ή Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού 2011 ή  εισιτηρία  Θερινού Εκδρομικού Προγράμματος έτους 2011, ανεξάρτητα  αν  έλαβαν το έτος  2010.
Στην περίπτωση α) που τα προστατευόμενα τέκνα ασφαλίζονται από το δικαιούχο γονέα οι παροχές χορηγούνται βάσει των ηλιακών προϋποθέσεων που έχουν καθορισθεί μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους κ.λ.π., β) που τα τέκνα της ως άνω κατηγορίας  είναι ασφαλισμένα από τον έτερο γονέα, που δεν είναι ή ήταν δικαιούχος των παροχών του Ο.Ε.Ε δικαιούνται τις ανωτέρω παροχές για το έτος 2011 μόνο  εφόσον είναι μέχρι 18 ετών .
Επισημαίνεται ότι μονογονεϊκές οικογένειες για τη λήψη παροχών από τον Ο.Ε.Ε νοούνται οι οικογένειες στις οποίες υπάρχει ΜΟΝΟ ένας γονέας εν ζωή όπως χήρες, χήροι, άγαμοι πατέρες ή περιπτώσεις αφανείας και σε καμία περίπτωση οι διαζευγμένοι ή εν διαστάσει γονείς.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΝΑ ΠΑΡΟΧΗ
α) Στους μεμονωμένους δικαιούχους  χορηγείται ένα εισιτήριο για κάθε παροχή
εκτός από τα Δελτία θεάματος και θερινού κινηματογράφου, που χορηγούνται δύο
εισιτήρια.
β) Στους δικαιούχους με προστατευόμενα μέλη χορηγείται ένα εισιτήριο για τους
ίδιους και ένα για κάθε προστατευόμενο μέλος για κάθε παροχή.
Ειδικότερα για τους δικαιούχους με προστατευόμενα μέλη – τέκνα ισχύουν ως εξής:
  • Δελτία  Θεάματος για τις παιδικές σκηνές 
Στους δικαιούχους με προστατευόμενα τέκνα, ηλικίας από τριών (3) (έτος γεν. από και το 2008) έως και δέκα (10) ετών (έτος γεν. από και το 2001) χορηγούνται τόσα εισιτήρια όσα και τα τέκνα αυτών συν ένα εισιτήριο για τον  συνοδό τους. Επίσης στους ανωτέρω δικαιούχους χορηγείται ένα εισιτήριο θεάματος από τις λοιπές παραστάσεις για τους ίδιους και ένα για κάθε προστατευόμενο μέλος  ηλικίας άνω των δέκα (10) ετών.
  • Δελτία  Θεάματος για θερινά θέατρα και θερινούς κινηματογράφους
Στους δικαιούχους με προστατευόμενα τέκνα χορηγείται ένα εισιτήριο θεάματος για τους ίδιους και ένα για κάθε προστατευόμενο μέλος  ηλικίας άνω των έξι (6) ετών (έτος γεν. από και το 2005).
  • Δελτία Αγοράς Βιβλίων
Στους δικαιούχους με προστατευόμενα τέκνα χορηγείται ένα Δελτίο για τους   ίδιους και ένα για κάθε προστατευόμενο μέλος  ηλικίας άνω των τεσσάρων (4) ετών (έτος γεν. από και το 2007).
  • Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού, εκδρομικά εισιτήρια
Στους δικαιούχους με προστατευόμενα τέκνα χορηγείται ένα Δελτίο για τους ίδιους και ένα για κάθε προστατευόμενο μέλος  ηλικίας άνω των πέντε (5)  ετών (έτος γεν. από και το 2006).
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ : Προστατευόμενα μέλη - τέκνα των δικαιούχων, όπως προκύπτει από το βιβλιάριο του ασφαλιστικού φορέα δικαιούνται  των παροχών μέχρι της συμπλήρωσης του 18ου έτους της ηλικίας τους ή του 24ου εφόσον είναι άνεργα ή του 26ου εφόσον σπουδάζουν σε οποιαδήποτε Δημόσια Σχολή ημεδαπή, αλλοδαπή.
Όσον αφορά προστατευόμενα τέκνα, άνω του 26ου έτους της ηλικίας τους δεν δικαιούνται παροχές, εκτός από προστατευόμενα τέκνα ΑμεΑ .
Επισημαίνεται ότι τα εισιτήρια θα χορηγούνται απευθείας στον δικαιούχο ή σε συγγενή α΄ βαθμού. Επίσης να υπάρχει δυνατότητα οι δικαιούχοι να εξουσιοδοτούν οποιονδήποτε με Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599 επικυρωμένη από Δημόσια αρχή  μόνο  για  ένα  μεμονωμένο  δικαιούχο  ή  μια  οικογένεια  δικαιούχων κάθε  φορά.

Η ημερομηνία έναρξης της απογραφής των δικαιούχων για τα δελτία κοινωνικού τουρισμού έτους 2011 στην Αττική θα ανακοινωθεί από την Εργατική Εστία στις αρχές Μαρτίου 2011.
Την περικοπή του επιδόματος ανεργίας ή άλλων κοινωνικών επιδομάτων σε περίπτωση που ο δικαιούχους διαθέτει περιουσιακά στοιχεία επιβεβαίωσε ο Όλι Ρεν. Πρόκειται για το ήδη προαναγγελθέν μέτρο του Μνημονίου στα τέλη του 2010 το οποίο προβλέπει εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ από Επιδόματα ανεργίας με κριτήριο τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης.

Συγκεκριμένα για το 2012 το ποσό των περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ θα προκύψει από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων βάσει των οποίων χορηγούνται τα επιδόματα ανεργίας στους ανέργους και άλλα κοινωνικού χαρακτήρα επιδόματα που σχετίζονται με την ανεργία.

Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...