Μην το χάσεις!

Κλαίει το μωρό και δεν ξέρετε το γιατί; Έχετε κάνει τα πάντα αλλά ακόμη κλαίει. Υπάρχει η συσκευή που θα σας λύσει την απορία! Ανιχνευτής κλάματος μωρού! Ανιχνεύει το κλάμα του μωρού και σας λεει αν πεινάει, αν νυστάζει, αν βαριέται ή είναι αγχωμένο! Το θέμα είναι ότι το ανιχνεύει αλλά δεν σου δίνει και την λύση του π.χ. λίγο γάλα βρε παιδιά!
Δελτίο Τύπου ΊΚΑ
Σε συνέχεια της ανακοίνωσής  της 28-2-2011 και προς αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, λόγω της αυξανόμενης προσέλευσης στα τμήματα Μητρώου του Ιδρύματος, για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας για το 2011, ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ότι:


  • Έχει χορηγηθεί παράταση έως 31/3/2011 της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για κατόχους ετικετών με ισχύ έως 28/2/2011.
  • Έχει ήδη αποσταλεί το 80% των αυτοκόλλητων ετικετών για το ασφαλιστικό έτος 2011 και έως το τέλος Μαρτίου θα έχει παραδοθεί το σύνολό τους.
  • Για τους ασφαλισμένους στα Υποκαταστήματα των οποίων υπάρχει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, κάνουμε γνωστό ότι εξακολουθεί να ισχύει ο οικογενειακός γιατρός που είχε καταχωρηθεί στο προηγούμενο ασφαλιστικό έτος και δεν χρειάζεται η επιβεβαίωσή του με παρουσία του ασφαλισμένου στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
  • Τέλος όπως αναφέρεται και στο από 28/2/2011 δελτίο τύπου επισημαίνουμε ότι δεν απαιτείται θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου για τα προστατευόμενα μέλη οικογένειας, εφόσον αυτά είναι είτε σύζυγοι των άμεσα ασφαλισμένων, είτε τέκνα που δεν συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους.
  • Κατά συνέπεια στους έμμεσα ασφαλισμένους (συζύγους, τέκνα κάτω των 18 ετών κ.λπ.) θα παρέχονται όλες οι Υπηρεσίες Υγείας, με την προσκόμιση του οικογενειακού βιβλιαρίου, αλλά και του βιβλιαρίου του άμεσα ασφαλισμένου.


Διάβασα ότι διοργανώνεται ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα από 9-4-2011 έως 2-7-2011 για τον μεταβολισμό και την διατροφή. Κάθε Σάββατο και για 12 εβδομάδες θα σου στέλνουν ένα αρχείο word με το μάθημα και ένα φύλλο ερωτήσεων, το οποίο θα πρέπει να το επιστρέφεις συμπληρωμένο. Δεν χρειάζεται να παρακολουθείς μάθημα απλά να διαβάσεις αυτό που θα σου στέλνουν. Αν γραφτείς έως 31-3-2011 κοστίζει 250 αλλιώς 300 ευρώ και μπορούν να καταβληθούν σε τρεις δόσεις. Με αυτό τον τρόπο θα μάθεις πολλά πράγματα για το θέμα της σωστής διατροφής, θα μάθεις πως να τρέφεσαι σωστά και να χάσεις βάρος αλλά και να ρυθμίσεις τον μεταβολισμό σου!

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά το πρόγραμμα στο:






Η Ναταλία Γερμανού ήταν καλεσμένη σήμερα στο πρωινό μου του mega κι εξήγησε τους λόγους που δεν έχει αποκτήσει ακόμα ένα παιδί: Είπε ότι δεν θέλει απαραίτητα να παντρευτεί ούτε και να κάνει παιδί, η Σίσσυ Χρηστίδου είναι γεννημένη μάνα ενώ εκείνη δεν νομίζει πως είναι γεννημένη να κάνει παιδί, θα το είχε καταλάβει, τόσα χρόνια ζει με τον εαυτό της και θα είχε ακούσει το βιολογικό ρολόι. Αν ερχόταν ένα παιδί στη ζωή της σαφέστατα, θα το κρατούσε! Είναι αυτό που της είχε πει και μία φίλη, θα ήταν καλή μάνα αλλά όχι ευτυχισμένη μάνα, γιατί θα παρατούσε τα πάντα για να αφοσιωθεί στο παιδί της. Το ότι θα παρατούσε τα πάντα θα την έκανε να μην είναι ευτυχισμένη.

Εσύ τι πιστεύεις για αυτό;

Κοντινοί προορισμοί για το πέταγμα του χαρταετού:
  • Αράχωβα
  • Ναύπλιο
  • Βυτίνα
  • Δημητσάνα
  • Καλάβρυτα

εσείς ποιο θα επιλέγατε;
Αν έχετε διδυμάκια και δεν έχετε πολύ χώρο στο δωμάτιο είναι ιδανική! Κλείνει εύκολα και υπάρχει και σε πράσινο χρώμα!



Θέλεις να μάθεις αν κυκλοφόρησε το περιοδικό που αγαπάς να διαβάζεις;


Μπες στο ημερολόγιο του ελληνικού τύπου:  http://www.hellenicpress.gr/ και μάθε το!


Αυτό κάνω κι εγώ και δεν ψάχνω στα περίπτερα παρά μόνο όταν ξέρω ότι έχει κυκλοφορήσει!
Θα χρειαστείς:

κουτάκια τετράγωνα
κορδέλα κόκκινη
κορδέλα άσπρη με κόκκινη καρδιά
λευκές προσκλήσεις με φάκελο (θα τα βρείτε σε χαρτικά)
κουφέτα
κόλλα

*το μόνο που θα χρειαστεί είναι να τυπώσεις σε τυπογράφο το κείμενο της πρόσκλησης ή να το τυπώσεις μόνη σου στον εκτυπωτή σου
όλα τα άλλα μπορείς να τα βρείς σε είδη συσκευασίας

για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μου μήνυμα στο info@mpomponieres-withlove.gr
ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ

           Εντός του 2011 σταδιακά πρόκειται να ενεργοποιηθούν τα εξής προγράμματα:
1.     «Επιταγή Επανένταξης» με μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης για 10.000 ανέργους,
2.     Απασχόλησης 5.000 ανέργων ηλικίας 55-64 ετών σε επιχειρήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
3.     Διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 70.000 ανέργων σε τουριστικές  επιχειρήσεις εποχικής και συνεχούς λειτουργίας, έτους 2011 και διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών,
4.     Επιχορήγησης Επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,
5.     Απασχόλησης απόφοιτων δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, που το πρόγραμμα σπουδών τους εμπεριέχει θεωρητική εκπαίδευση στο σχολείο και θεσμοθετημένη πρακτική άσκηση σε εργοδότες, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ 2011
ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΣΩΝ ΗΔΗ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ
          Με πέντε (5) νέα προγράμματα που θα ενεργοποιηθούν εντός του 2011 και τριάντα (30) δράσεις που ήδη υλοποιούνται, ο ΟΑΕΔ επιχειρεί να παρέμβει στην αγορά εργασίας,  ενισχύοντας την απασχόληση, περιορίζοντας τις απολύσεις, επιδοτώντας τη διατήρηση θέσεων εργασίας, επιμηκύνοντας την περίοδο λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων, βοηθώντας την επιχειρηματικότητα των νέων επιστημόνων, στηρίζοντας την προσαρμογή των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα και υποστηρίζοντας ειδικές κατηγορίες του ενεργού πληθυσμού. Ταυτοχρόνως ενισχύει την κατάρτιση και επανακατάρτιση εργαζομένων και εφαρμόζει δράσεις επαγγελματικής εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης νέων, με βάση το δυαδικό σύστημα μαθητείας.
          Ο προϋπολογισμός των τριάντα (30) δράσεων που ήδη υλοποιούνται ξεπερνά τα 2,7 δισ. ευρώ, ενώ οι ωφελούμενοι με την ολοκλήρωσή τους θα αγγίξουν τις 800.000 άτομα. Αντιστοίχως από τα πέντε (5) νέα προγράμματα που θα εφαρμοστούν εντός του 2011 αναμένεται να ωφεληθούν 100.000 εργαζόμενοι ή άνεργοι.
          Μέχρι τώρα τα εφαρμοζόμενα προγράμματα έχουν αποδώσει τα εξής:
·         Τη διατήρηση 282.000 θέσεων εργασίας,
·         Την ένταξη περισσότερο από 58.000 ανέργων σε θέσεις εργασίας ή σε νέες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας,
·         Τη διεύρυνση της εποχικής απασχόλησης στον τουρισμό κατά 54.000 θέσεις εργασίας,
·         Τη φοίτηση - στον τομέα της Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νέων - 11.500 σπουδαστών σε 52 Σχολές Μαθητείας και 2.600 σπουδαστών σε 31 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ).
Πέραν αυτών το επόμενο διάστημα αναμένεται:
·         Η κατάρτιση περίπου 125.000 εργαζομένων σε επιχειρήσεις μέσω του Λογαριασμού για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (Λ.Α.Ε.Κ. 0,45%) έτους 2011 και σχεδόν 35.000 εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (1-25 εργαζομένων) μέσω της χρηματοδότησης του Λ.Α.Ε.Κ.
·         Η επαγγελματική κατάρτιση περίπου 65.000 εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων διαρθρωτικής προσαρμογής επιχειρήσεων, μέχρι τα μέσα του 2012. 

περισσότερα στο oaed.gr

Μπισκότα μαγιό
Καλύτερα να τα φάμε παρά να το φορέσουμε...
Σύντομα θα σας πω πως να τα φτιάξετε!
Υπόθεση:
Ο Ντάνι Μακάμπι (Άνταμ Σάντλερ), ένας πλαστικός χειρουργός που θέλει να φλερτάρει ελεύθερα χωρίς δεσμεύσεις, χρησιμοποιεί ένα αθώο ψέμα για να πετύχει το στόχο του: φοράει βέρα κι ας είναι ανύπαντρος. Όταν όμως γνωρίζει και ερωτεύεται μια πανέμορφη και αρκετά μικρότερή του δασκάλα, την Πάλμερ (Μπρούκλιν Ντέκερ), αυτό το μικρό ψέμα θα αρχίσει να τον καταδυναστεύει. Αλλά αντί να παραδεχτεί την αλήθεια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αποφασίζει να «εφεύρει» μια σύζυγο με την οποία υποτίθεται ότι σύντομα θα χωρίσει για χάρη της Πάλμερ. Το ρόλο της δήθεν συζύγου αναλαμβάνει η επί χρόνια βοηθός του Ντάνι, Κάθριν (Τζένιφερ Άνιστον), μητέρα δύο παιδιών, τα οποία σύντομα αναγκάζονται να μπουν επίσης στο παιχνίδι. Έτσι καταλήγουν όλοι για ένα τρελό σαββατοκύριακο στη Χαβάη, που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.


Από 10 Μαρτίου στους κινηματογράφους!
Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και μακαρόνια

θα χρειαστείτε:
300 γρ. χοιρινό κιμά και 300 γρ. μοσχαρίσιο
1 αβγό
σκόρδο
μαιντανό ψιλοκομμένο και για την σάλτσα και για τα κεφτεδάκια
αλάτι και πιπέρι
λάδι για την σάλτσα και για το τηγάνισμα
1 πακέτο μακαρόνια
1 κρεμμύδι
1 κουτάκι χυμό ντομάτας ή κονκασέ

  • Ανακατεύουμε τους κιμάδες μαζί με το αβγό, το σκόρδο, το μαιντανό και το αλατοπίπερο.
  • Ζυμώνουμε και πλάθουμε κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να πάρει το λάδι.
  • Για την σάλτσα: Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι , προσθέτοντας την ντομάτα, τον μαιντανό και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μείνει με το λάδι.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια ως συνήθως και τα στραγγίζουμε. Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιάτα ρίχνοντας τους κεφτέδες και την σάλτσα από πάνω. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί αν θέλουμε.

Καλή μας όρεξη!

Το ξέρατε ότι μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ηλεκτρονικό κουκλόσπιτο και τον εαυτό σας σε καρτούν; Μπείτε κι εσείς στο http://www.stardoll.com/ παίξτε παιχνίδια, αγοράστε ρούχα για την κούκλα σας, αγοράστε έπιπλα για το σπίτι της !

Γίνετε και πάλι κορίτσια!

Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...