Μην το χάσεις!

Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και μακαρόνια

θα χρειαστείτε:
300 γρ. χοιρινό κιμά και 300 γρ. μοσχαρίσιο
1 αβγό
σκόρδο
μαιντανό ψιλοκομμένο και για την σάλτσα και για τα κεφτεδάκια
αλάτι και πιπέρι
λάδι για την σάλτσα και για το τηγάνισμα
1 πακέτο μακαρόνια
1 κρεμμύδι
1 κουτάκι χυμό ντομάτας ή κονκασέ

  • Ανακατεύουμε τους κιμάδες μαζί με το αβγό, το σκόρδο, το μαιντανό και το αλατοπίπερο.
  • Ζυμώνουμε και πλάθουμε κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να πάρει το λάδι.
  • Για την σάλτσα: Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι , προσθέτοντας την ντομάτα, τον μαιντανό και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μείνει με το λάδι.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια ως συνήθως και τα στραγγίζουμε. Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιάτα ρίχνοντας τους κεφτέδες και την σάλτσα από πάνω. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί αν θέλουμε.

Καλή μας όρεξη!

Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...