Μην το χάσεις!

Κοριτσάκι βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα που έπαιζε

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Πάτρας από την τραγική είδηση θανάτου βρέφους, που πνίγηκε από καλώδιο μέσα στην κούνια του.

Το 14 μηνών κοριτσάκ βρισκόταν με τη γιαγιά του σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αγυιάς. Η μικρή έπαιζε στην κούνια της και τίποτα δεν προμήνυε τις τραγικές στιγμές που θα ακολουθούσαν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το βρέφος πνίγηκε με καλώδιο την ώρα που έπαιζε. Η γιαγιά του δεν αντελήφθη το παραμικρό. Μόνο όταν πήγε κοντά στο παιδί διαπίστωσε ότι δεν ανέπνεε.
Συνταγή για εύκολο & γρήγορο ψωμί




Θα χρειαστούμε:

Ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτάκι μπύρα 500ml
μια κουταλιά ζάχαρη
μια κουταλιά αλάτι
μια κουταλιά γλυκάνισο
σουσάμι (προαιρετικά)
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και βάζουμε σε μία φόρμα αφού έχουμε βάλει λίγο λάδι , αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω σουσάμι. Ψήνουμε για μισή ώρα με μία ώρα στους 180 βαθμούς!

Σε προσωπικά αντικείμενα ατόμων που ταξίδεψαν από την Ιαπωνία και έφτασαν στην Ελλάδα, ανιχνεύτηκε ποσότητα ραδιενέργειας.

Το Δελτίο τύπου της ΕΕΑΕ, 22/03/2011, 14:00:

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, στο πλαίσιο της μέριμνας που έχει λάβει για τα άτομα που φθάνουν στην Ελλάδα από την Ιαπωνία, ανακοινώνει ότι μέχρι στιγμής έχουν ενημερωθεί σχετικά και έχουν υποβληθεί σε πρωτογενή ραδιολογικό έλεγχο 47 άτομα.
Ίχνη ραδιοϊσοτόπων, πολύ μικρής ποσότητας, ανιχνεύθηκαν σε προσωπικά αντικείμενα, γι’ αυτό επακολούθησε δευτερογενής έλεγχος σε πέντε περιπτώσεις, χωρίς τελικά να εντοπιστεί ραδιορρύπανση, η οποία να χρήζει περαιτέρω ενεργειών.
Υπενθυμίζεται ότι ραδιολογικός έλεγχος είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί στους Διεθνείς Αερολιμένες Αθηνών και Θεσσαλονίκης και στις εγκαταστάσεις της ΕΕΑΕ. Σε ανάλογες ενέργειες έχουν προβεί ομόλογες αρχές σε Ευρωπαϊκές χώρες, όπως για παράδειγμα η Ισπανία, η Γερμανία, η Ιταλία κ.α., πραγματοποιώντας έλεγχους επιβατών προαιρετικά και κυρίως στα άτομα που προέρχονται από την εκκενωθείσα περιοχή.
Αναφορικά με τα ελληνικά πλοία, εκτός από τις αρχικές προληπτικές συστάσεις προς τους ναυτιλλόμενους, η ΕΕΑΕ έχει επιπλέον εκδόσει σύσταση για την απομάκρυνσή τους σε ακτίνα 80 χλμ. από την περιοχή του πυρηνικού σταθμού Fukushima Daiichi. Επισημαίνεται ότι η προτεινόμενη απόσταση των 80 χλμ. προέκυψε από δοσιμετρικές εκτιμήσεις. Ανάλογη σύσταση απομάκρυνσης έχει εκδοθεί από τις Γερμανικές αρχές.

Πασχαλινά Διηγήματα (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης- εκδόσεις Μίνωας) τιμή; 7,38 ευρώ


Διηγήματα που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, διασκευασμένα για παιδιά, χωρίς περικοπές, σε ένα υπέροχο γιορτινό βιβλίο!



Βάφουμε αυγά, Καλή μας πασχαλιά!  (Παράσχου-Χατζηδημητρίου Σοφία- εκδόσεις Ψυχογιός) τιμή: 5,94 ευρώ

Μια αξέχαστη εμπειρία περίμενε αυτό το Πάσχα τη Νεφέλη και το μικρό της αδελφό, τον Αλέξανδρο. Θα έβαφαν οι ίδιοι τα πασχαλινά αυγά με τη βοήθεια της γιαγιάς, της μαμάς, του μπαμπά και της θεία Έφης, που ήταν και ζωγράφος! Πόσα πράγματα έμαθαν για το βάψιμο των αυγών, τι όμορφα χρώματα και συνδυασμούς χρωμάτων έφτιαξαν! Καθένας στην οικογένεια είχε να τους πει ένα μυστικό για τη βαφή των αυγών και όταν τέλειωσαν και τα ταίριαξαν μέσα στο καλαθάκι είπαν ευχαριστημένα: "Βάψαμε αυγά, καλή μας Πασχαλιά!"

Το πασχαλινό αυγό  (Ζαν Μπρετ-εκδόσεις Μεταίχμιο) τιμή: 10,80 ευρώ
Ένας μικρός λαγός ονειρεύεται να διακοσμήσει το καλύτερο πασχαλινό αυγό, για να γίνει βοηθός του Λαγού του Πάσχα. Όταν όμως βρίσκει ένα αυγό που έχει πέσει από τη φωλιά του, το λυπάται, ξεχνάει το όνειρό του και προσπαθεί να το κρατήσει ζεστό, μέχρι να εκκολαφθεί το πουλάκι...

μπορείτε να τα δείτε εδώ: ebooks.gr


Όσες ασχολείστε με κατασκευές  ώρα να κάνετε ένα διαφορετικό δωράκι για τους μικρούς σας φίλους ώστε να δημιουργήσουν κι αυτοί! 

Η τιμή του είναι μόνο 9 ευρώ και οι μικροί σας φίλοι (από 5 ετών και άνω) θα μπορούν να κατασκευάσουν μόνοι τους μαγνητάκια και καρφίτσες με σχέδια: αυγουλάκια ή άλλα πασχαλινά σχέδια!  Υπάρχει και με λουλουδάκια & πεταλουδίτσες & cupcakes!!

Για να δείτε πληροφορίες: πατήστε εδώ

Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...