Μην το χάσεις!

Κατατέθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, από τον εργατολόγο Γιάννη Κ. Καρούζο, η πρώτη αγωγή διεκδίκησης των αποδοχών των εργαζομένων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα που περικόπησαν από τους μνημονιακούς νόμους 3833 και 3845 του 2010. Με την αγωγή αυτή γίνεται επίκληση της αντισυνταγματικότητας των ως άνω νόμων, η αντίθεσή τους σε κοινοτικές οδηγίες και διατάξεις και ζητείται η επιδίκαση στους εργαζόμενους της ΙΦΕΤ Α.Ε. (Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας Α.Ε. ) που ανήκει στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα με μόνο μέτοχο τον ΕΟΦ, των αποδοχών που περικόπησαν στους μηνιαίους μισθούς, στα επιδόματα εορτών και αδείας.

Το ζήτημα παρουσιάζει μεγάλο νομικό ενδιαφέρον αφού η ευόδωση της αγωγής ως δεδικασμένο θα αφορά χιλιάδες εργαζόμενους του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, ΔΕΚΟ κλπ.


diorismos.gr

Ένα νέο αιματολογικό τεστ δίνει ελπίδες


Για πρώτη φορά τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν ένα τρόπο να εντοπίζουν πρόωρα τους ανθρώπους, οι οποίοι θα αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2. Ένα νέο αιματολογικό διαγνωστικό τεστ πιστεύεται ότι θα μπορεί στο μέλλον να ανιχνεύει το διαβήτη μέχρι και δέκα χρόνια πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα υψηλά επίπεδα πέντε αμινοξέων, σε συγκεκριμένους συνδυασμούς μεταξύ τους, «δείχνουν» την εμφάνιση του διαβήτη. Όσοι έχουν τα υψηλότερα επίπεδα αυτών των αμινοξέων, έχουν τέσσερις έως πέντε φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν τη νόσο, σε σχέση με όσους έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα. Οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι θα μπορέσουν να βασιστούν σε αυτούς τους νέους βιολογικούς δείκτες για να προβλέπουν πρόωρα την εκδήλωση της πάθησης.

Ο διαβήτης τύπου 2 πλήττει πολλά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και τα περιστατικά του πολλαπλασιάζονται με ταχύ ρυθμό, εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, όπως η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή, η παχυσαρκία κ.α. Η πάθηση μπορεί να μην διαγνωστεί για αρκετά χρόνια, με συνέπεια να γίνει αντιληπτή μόνο όταν προκαλέσει άλλες επιπλοκές στην υγεία.

Η ανάπτυξη ενός έγκαιρου διαγνωστικού τεστ θα επιτρέψει ακριβώς την ανίχνευση της νόσου πριν προλάβει να απορρυθμίσει τον οργανισμό, με πιθανές συνέπειες προβλήματα στην καρδιά, τα νεφρά, εγκεφαλικό, τύφλωση, ακρωτηριασμό κ.α.

newsbeast.gr


Στη βάπτιση του γιού μου δεν έβρισκα παπούτσια και τσάντα να ταιριάζει με το φόρεμα που θα φορούσα! Ήταν δίχρωμο δηλαδή πάνω ροζ και κάτω κάτω κόκκινο! Έτσι αποφάσισα να αγοράσω κορδέλες στα χρώματα του φορέματος και να φτιάξω φιογκάκια! Ιδού το αποτέλεσμα!

Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...