Μην το χάσεις!



Η μέθοδος του Shettles βασίζεται:


Τα αρσενικά σπερματοζωάρια είναι ταχύτερα ενώ τα θηλυκά επιβιώνουν περισσότερο. Αυτό σημαίνει: Τα σπερματοζωάρια ζουν συνήθως μέχρι και 3 μέρες σε γόνιμα κολπικά υγρά (σπάνια μέχρι 5). Επαφή μέχρι 2-3 μέρες πριν την ωορρηξία (όσο περισσότερες οι μέρες τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες με την προϋπόθεση βέβαια πως ζούνε τα σπερματοζωάρια), αυξάνει της πιθανότητες για κορίτσι γιατί τα σπερματοζωάρια είναι ήδη στη μήτρα και περιμένουν το ωάριο και όταν αυτό απελευθερωθεί 2-3 μέρες μετά, τα περισσότερα από τα σπερματοζωάρια που θα έχουν επιβιώσει θα είναι θηλυκά (κλασικές γυναίκες ), το οποίο σημαίνει θα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γονιμοποιήσουν εκείνα το ωάριο. Ολα αυτά βέβαια εξαρτώνται και από το πόσο ζει ένα σπέρμα, μια που υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα σπερματοζωάρια δε ζουν πάνω από 24 ώρες, εκεί φυσικά δεν μπορεί να εφαρμοστεί η μέθοδος αυτή γιατί αν το ζευγάρι επιδιώκει επαφές 2-3 μέρες πριν την ωορρηξία, δε θα συλλάβει ποτέ.

Αν τώρα η επαφή γίνει μόνο τη μέρα της ωορρηξίας και αφού το ωάριο είναι ήδη απελευθερωμένο (το ωάριο μπορεί να γονιμοποιηθεί μέσα σε 12 ώρες περίπου), τότε τα αρσενικά επειδή είναι καλύτεροι κολυμβητές κολυμπούν πιο γρήγορα και ο νικητής κερδίζει! Γι αυτό υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γονιμοποιήσουν αυτά το ήδη απελευθερωμένο ωάριο.

ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΚΟΡΙΤΣΙ

- Συχνότητα και προγραμματισμός των επαφών

Ο Shettles αναφέρει πως για ν αυξήσει κανείς τις πιθανότητες για κορίτσι, πρέπει να έχει επαφές κάθε μέρα από το τέλος της περιόδου μέχρι 2 1/2 με 3 μέρες πριν την ωορρηξία. Από αυτό το σημείο πρέπει να σταματάνε οι ελεύθερες επαφές μέχρι και μερικές μέρες μετά την ωορρηξία.

Επαφές όσο γίνεται πιο πριν από την ωορρηξία (πάντα σε γόνιμες μέρες όμως), ευνοούν τα πιο μεγαλόσωμα και αργά κινούμενα Χ (θηλυκά) σπερματοζωάρια. Από την άλλη, τα πιο αδύναμα Υ (αρσενικά) σπερματοζωάρια επιβιώνουν λιγότερο και πεθαίνουν νωρίτερα στα οξειδωτικά προωορρηκτικά υγρά του τραχήλου και κόλπου, με αποτέλεσμα τη στιγμή της ωορρηξίας να υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση από Χ (θηλυκά) σπερματοζωάρια για να γονιμοποιήσουν το ωάριο.

- Σεξουαλική στάση:

Ο Shettles συμβουλεύει πως αν προσπαθεί κανείς για κορίτσι, η μη βαθειά εισχώρηση στον κόλπο, κατά προτίμηση με την ιεραποστολική στάση, θα τοποθετήσει το σπέρμα πιο κοντά στην είσοδο του κόλπου. Η περιοχή αυτή έχει περισσότερα οξέα απ' ό,τι η περιοχή κοντά στον τράχηλο, και η οξύτητα δρα κατά των αδύναμων αρσενικών σπερματοζωαρίων, αφήνοντας έτσι περισσότερα θηλυκά ζωντανά και ικανά να γονιμοποιήσουν το ωάριο.

- Σεξ και οργασμός

Ο Shettles προτείνει όχι οργασμό κατά την προσπάθεια σύλληψης κοριτσιού γιατί με τον οργασμό το σώμα εκκρίνει ουσίες που κάνουν το περιβάλλον του κόλπου πιο αλακαλικό και κατά συνέπεια πιο φιλικό στα αρσενικά σπερματοζωάρια.

Οι συσπάσεις που ακολουθούν έναν οργασμό, επιτρέπουν στα σπερματοζωάρια να κινηθούν προς τον τράχηλο, δίνοντας στα αρσενικά σπερματοζωάρια τη δυνατότητα να είναι διαθέσιμα όταν απελευθερωθεί το ωάριο για γονιμοποίηση.


ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΑΓΟΡΙ

- Συχνότητα και προγραμματισμός των επαφών

Ο Shettles αναφέρει πως για ν αυξήσει κανείς τις πιθανότητες για αγόρι, πρέπει να έχει επαφές όχι νωρίτερα από 24 ώρες πριν την ωορρηξία και για 12 ώρες μετά την ωορρηξία.

Επαφή όσο γίνεται πιο κοντά στην ωορρηξία ευνοεί τα ταχύτερα αλλά πιο ασθενικά αρσενικά σπερματοζωάρια τραχηλική βλέννα που υπάρχει κατά την ωορρηξία είναι λιγότερο οξειδωτική και περισσότερη γλιστερή, ώστε να επιτρέπει στα αρσενικά σπερματοζωάρια να φτάσουν ταχύτερα στο ωάριο.

- Σεξουαλική στάση:

Ο Shettles συμβουλεύει πως αν προσπαθεί κανείς για αγόρι, η βαθειά εισχώρηση στον κόλπο, κατά προτίμηση με την στάση στα τέσσερα, θα τοποθετήσει το σπέρμα πιο κοντά στον τράχηλο, δίνοντας την ευκαιρία στα πιο κινητικά αρσενικά σπερματοζωάρια να γονιμοποιήσουν πρώτα το ωάριο.

- Σεξ και οργασμός

Ο Shettles πιστεύει πως κατά την προσπάθεια σύλληψης αγοριού, βοηθάει ο οργασμός, γιατί οι ουσίες που εκκρίνονται μετά τον οργασμό κάνουν την περιοχή του κόλπου πιο αλκαλική, το οποίο ευνοεί τα αρσενικά σπερματοζωάρια.

Για τον σύντροφο: Να πιει ένα φλιτζάνι καφέ ακριβώς πριν την επαφή, αυτό βοηθάει τα αρσενικά σπερματοζωάρια να είναι ακόμα πιο κινητικά.

Η μέθοδος Shettles όταν εφαρμόζεται σωστά, θεωρείται να έχει ποσοστά επιτυχίας κατά 75%, ενώ κάποιοι άλλοι ερευνητές αναφέρουν και 90%.

Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...