Μην το χάσεις!

ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ & ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΟΥΙΝΙ!

Μια ωραία πρωία, ο Γουίνι ξυπνά γεμάτος όρεξη για την αγαπημένη του ασχολία: την εύρεση ικανής ποσότητας μελιού που θα ικανοποιήσει την πάντα αχόρταγη κοιλίτσα του, η οποία γουργουρίζει… θορυβωδώς. Η αναζήτησή του τον οδηγεί στον στάβλο του Γκαρή του γαϊδαράκου, όπου, προς μεγάλη τους έκπληξη, διαπιστώνουν ότι η ουρά του τελευταίου έχει εξαφανιστεί. Λίγες στιγμές αργότερα, η παρέα έχει μαζευτεί και, ο Κρίστοφερ Ρόμπιν ανακοινώνει έναν διαγωνισμό, με στόχο την εύρεση του καταλληλότερου αντικειμένου για να αντικαταστήσουν τη χαμένη ουρά του Γκαρή και έπαθλο ένα κιούπι γεμάτο μέλι. Αποφασισμένος να είναι εκείνος ο νικητής, ο Γουίνι θα κάνει άνω-κάτω το δάσος ψάχνοντας, αλλά μάταια. Κάποια στιγμή θα φτάσει απογοητευμένος ως το δεντρόσπιτο του Ρόμπιν, στην είσοδο του οποίου θα ανακαλύψει ένα σημείωμα. Ευθύς αμέσως θα το παραδώσει στη σοφή κουκουβάγια του δάσους, η οποία, όμως, γεμάτη ταραχή, θα συγκεντρώσει για μια ακόμη φορά την παρέα, με σκοπό να τους ανακοινώσει τα άσχημα νέα: ο Κρίστοφερ Ρόμπιν έχει πέσει θύμα απαγωγής από ένα… φριχτό πλάσμα με δασύ τρίχωμα και απαίσιους τρόπους, το Γυρίντομα! Τότε, o λαγός θα προτείνει ένα ευφυές σχέδιο, το οποίο και θα τους βοηθήσει να γλιτώσουν τον πολυαγαπημένο τους φίλο από τα νύχια του μοχθηρού αυτού πλάσματος…

Από 21/4 στους κινηματογράφους!

cinema24.gr

υλικά:

για το τσουρέκι
4 κούπες αλεύρι
1,5 κουταλιά μαγιά
μισό κουταλάκι αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 της κούπας ζάχαρη
1/4 της κούπας ζεστό νερό
1/3 της κούπας ζεστό γάλα
3 αυγά βιολογικά
1/3 της κούπας λιωμένο βούτυρο

για τη γέμιση
1 κούπα πραλίνα φουντουκιού
1/3 κούπας καρύδια ψιλοκομμένα
1 αβγό

για την επικάλυψη
1 κρόκο χτυπημένο με ένα κουταλάκι νερό και λίγα καρύδια

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τη μαγιά με το αλεύρι κάνοντας ένα λάκκο στο κέντρο. Ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το νερό, το γάλα και τα αυγά, ζυμώνουμε παίρνοντας λίγο λίγο αλεύρι μέχρι να ενωθούν τα υλικά! Προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο και σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό υγρό σημείο για να φουσκώσει! Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε 2 φύλλα περίπου 30 επί 30 , κατόπιν τα χωρίζουμε σε 3 λωρίδες το καθένα και αλείφουμε κάθε λωρίδα με το χτυπημένο αυγό και βάζουμε λίγη πραλίνα και καρύδια! Τυλίγουμε σε μακριά μπαστούνια προσεχτικά να μην ανοίξουν και βάζουμε ανά τρία μπαστούνια το ένα δίπλα στο άλλο και κάνουμε δύο πλεξούδες μία σε κάθε τριάδα! Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα σκεπάζουμε με μεβράνη για να φουσκώσουν δηλαδή να διπλασιαστούν! Αλείφουμε με τον κρόκο και πασπαλίζουμε με καρύδια. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 200 βαθμούς!
(αν θέλουμε βάζουμε από πάνω και γλάσο σοκολάτας)
Καλή επιτυχία!  


Ένα νέο διαδικτυακό κανάλι βγήκε στον αέρα από την Ελένη Πετρουλάκη και τους συνεργάτες της με ασκήσεις yoga, pilates, ασκήσεις για εγκύους, συμβουλές ομορφιάς και διατροφής για εμάς αλλά και για μικρά παιδιά!

Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...