Μην το χάσεις!

ο διαμορφωμένος χώρος για γέννα στο νερό του μαιευτηρίου Λητώ.


ο διαμορφωμένος χώρος του μαιευτηρίου λητώ για γέννα "σαν το σπίτι"

Το Μαιευτήριο Λητώ πρωτοπορεί στο χώρο της μαιευτικής και ενσωματώνει τις μεθόδους γέννας στο νερό και σαν το σπίτι δίνοντας τη δυνατότηα να ζήσετε σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους τη διαδικασία της γέννας.

 • Γέννα στο νερό
Ο τοκετός στο νερό αποτελεί μία από τις μεθόδους φυσικού τοκετού, συνηθισμένες και αναγνωρισμένες επιστημονικά τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη.
Τοκετός στο νερό σημαίνει ότι η διαδικασία των ωδινών αλλά και της γέννησης όταν είναι δυνατόν, εξελίσσεται μέσα στο νερό  θερμοκρασίας 37οC βαθμών, σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα.
Στο Μαιευτήριο ΛΗΤΩ, το 1999 έγινε ο πρώτος τοκετός στο νερό στην Ελλάδα, σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα, στο χώρο της Αίθουσας Τοκετών του μαιευτηρίου.
Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος παρέχει τη δυνατότητα στην επίτοκο, να βρίσκεται μέσα στο νερό, να κινείται ελεύθερα χωρίς χορήγηση φαρμάκων.
Ο χώρος διαθέτει ειδικό απαλό φωτισμό, μουσική και αρωματικά αιθέρια έλαια.
Η παρουσία των εξειδικευμένων μαιών καθώς και αυτή του συζύγου δημιουργούν ένα φιλικό, ήρεμο περιβάλλον, που διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για έναν τοκετό, χωρίς άγχος σε χώρο που χαλαρώνει και διώχνει την ένταση.
Ταυτόχρονα εξασφαλίζει συνθήκες απόλυτης ασφάλειας για την επίτοκο και το αναμενόμενο βρέφος, με την παρουσία του Θεράποντος Μαιευτήρα - Γυναικολόγου και τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό σε πρώτη ζήτηση.

Προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση η θέληση της γυναίκας καθώς και η καλή της σχέση με το νερό.

 • Φυσιολογική εξέλιξη της κύησης.
 • Προετοιμασία πριν από τον τοκετό με μαθήματα και χρήση πισίνας.

Περιορισμοί

 • Σε περιπτώσεις ανώμαλων προβολών και πολύδυμων κυήσεων.
 • Σε περιπτώσεις πρόωρης ρήξης υμένων.
 • Σε  περιστατικά με υπέρταση ή προεκλαμψία και
 • Σε περιπτώσεις όπου η ηλικία κυήσεως  είναι μικρότερη των 37 εβδομάδων

Πλεονεκτήματα

 • Η διαδικασία του τοκετού στο νερό έχει εξαιρετικά ευεργετικές επιδράσεις  στη διαχείριση του πόνου και στη διάρκεια του τοκετού.
 • Η άνωση του νερού δίνει μεγάλη ευκολία στην κίνηση και στις αλλαγές θέσης της επιτόκου, αποφεύγοντας την καθήλωση στο κρεβάτι.
 • Εξαιρετική δυνατότητα χαλάρωσης και μείωσης του άγχους.
 • Μεγαλύτερη διατατότητα των μαλακών μορίων, ευκολότερη έξοδος του εμβρύου, λιγότερος πόνος και μικρή πιθανότητα τραυματισμών – ρήξεων.
 • Δεν γίνεται χρήση φαρμάκων, αντί να βάλουμε στη γυναίκα φάρμακα βάζουμε τη γυναίκα στο «φάρμακο», με τη διαφορά ότι το «φάρμακο» είναι ότι πιο φυσικό υπάρχει, το νερό.
 • Εξαιρετικά θετική ανάμνηση της εμπειρίας.

 • Γέννα σαν το σπίτι σας
Τα τελευταία χρόνια ο εναλλακτικός τρόπος τοκετού, δηλαδή ο τοκετός στο σπίτι, εξαπλώνεται σε πολλές χώρες, στην Βρετανία δε και την Ολλανδία, είναι συνήθης πρακτική. Στην Βρετανία συγκεκριμένα τα τελευταία χρόνια πάνω από 17.000 τοκετούς πραγματοποιούνται στο σπίτι ή σε χώρους που εξασφαλίζουν συνθήκες σπιτιού και ασφάλειας “Birth Centre”.
Στην Ελλάδα έχουν γίνει βήματα σε αυτό τον τομέα με πρωτοβουλίες από οργανωμένες ομάδες μαιών ή και μεμονωμένες μαίες. Υπάρχει όμως σε εξέλιξη μία συζήτηση για την ασφάλεια ενός τοκετού στο σπίτι τόσο για τη μητέρα όσο και το νεογνό και εδώ δεν είναι θέμα ποσοστών γιατί το κάθε μωρό και η κάθε γυναίκα είναι πολύτιμη. Αποτέλεσμα αυτού του προβληματισμού είναι η δημιουργία κέντρων που να παρέχουν συνθήκες σπιτιού, τη ζεστασιά του σπιτικού περιβάλλοντος, αλλά και την ασφάλεια του μαιευτηρίου, τόσο για την μητέρα και το νεογνό.
Το μαιευτήριο ΛΗΤΩ, γνωστό για τις πρωτοποριακές του καινοτομίες στα 40 χρόνια της λειτουργίας του - θυμίζουμε το πρώτο  κέντρο εξωσωματικής στην Ελλάδα, πρώτο κέντρο μοριακής βιολογίας, πρώτος τοκετός στο νερό στον ελλαδικό χώρο και άλλα πολλά - είναι έτοιμο να απαντήσει στην ανάγκη της γυναίκας του σήμερα. Της  γυναίκας που θα ήθελε στον τοκετό της να ακολουθήσει το μονοπάτι της φύσης μέσα σ’ ένα μοναδικό χώρο υψηλής αισθητικής που αποπνέει σπιτική θαλπωρή και που δεν της  θυμίζει νοσοκομείο αλλά παράλληλα έχει την  ασφάλεια ενός σύγχρονου μαιευτηρίου και την παρουσία των εξειδικευμένων μαιών και του γυναικολόγου της. Επίσης, το νεογνικό τμήμα είναι σε ετοιμότητα αν το νεογνό χρειαστεί εξειδικευμένη φροντίδα.
Ο τοκετός σαν το σπίτι είναι γενικά παραδεκτό ότι έχει εξαιρετικά πλεονεκτήματα.
 • Ο χώρος που δεν είναι νοσοκομειακός λειτουργεί θετικά στην ψυχολογία.
 • Η παρουσία των δικών της ανθρώπων δίπλα στην επίτοκο δίνει ζεστασιά και σιγουριά.
 • Δεν γίνεται χρήση φαρμάκων.
 • Δεν καθηλώνεται η επίτοκος στο κρεβάτι, έχει δυνατότητα να κινείται στο χώρο, να αλλάζει θέσεις, να μπει στο μπάνιο να κάνει ντους, να μπει στην μπανιέρα, να δει TV, να ακούσει μουσική, ακόμα και να απολαύσει ένα μασάζ.
 • Τέλος, το μωρό θα μείνει κοντά στη μητέρα και στον πατέρα από την πρώτη στιγμή.
Υπάρχουν και περιορισμοί, δεν είναι δυνατόν όλες οι γυναίκες να ακολουθήσουν την πρακτική του τοκετού «σαν στο σπίτι», π.χ. ανώμαλη θέση του μωρού, δίδυμες κυήσεις, όταν στη διάρκεια της κύησης προκύψουν προβλήματα όπως διαβήτης, υπέρταση, προδρομικός πλακούντας.
Σε κάθε περίπτωση η γυναίκα που θέλει να ζήσει την εμπειρία, θα το συζητήσει με τον γιατρό της και την μαία της. Μετά από συνεννόηση με την προϊσταμένη της Αιθούσης Τοκετών (τηλ. 210 6901010) είναι δυνατόν να επισκεφθεί  τον χώρο που είναι σε επαφή φυσικά με την αίθουσα τοκετών του Μαιευτηρίου.
Στην υπηρεσία των γυναικών βρίσκεται ειδική ψυχολόγος, ενώ παράλληλα λειτουργεί και το τμήμα Yoga.


πληροφορίες στο http://www.leto.gr/

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης & σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθέατρου (Unima) καλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους στον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθέατρου 2011

Παράσταση Κουκλοθέατρου για παιδι:
Κυριακή 20 Μαρτίου 2011, στις 11. 00 Μια σταλιά ρεβίθια και μια χούφτα… παραμύθια! - Παράσταση αφήγησης παραμυθιών από την ομάδα Κοκου-Μουκλό στο Black box
Κυριακή 20 Μαρτίου 2011,  στις 17.00 « Φεγγαρόσουπα » από την ομάδα Κοκου-Μουκλό στο Black box
Εισιτήρια: Είσοδος Ελεύθερη. Οι κρατήσεις θέσεων θα πραγματοποιηθούν με σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες/ Κρατήσεις στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος), τηλεφωνικά στο 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση.

πηγή: opencalendar.grΛίγες φωτογραφίες από την βάπτιση του μικρού μου Βασιλάκη! Το θέμα ήταν καρουζέλ! Η λαμπάδα ήταν κι αυτή ένα γαλάζιο καρουζέλ με τρία αλογάκια! Η κολυμπήθρα  & το εκκλησάκι ήταν στολισμένα με λουλούδια σε άσπρο και γαλάζιο χρώμα και κρεμόντουσαν αλογάκια! ΄Εξω από την εκκλησία είχαμε στήσει τραπέζια και μπουφέ με φαγητά, τα τραπέζια ήταν στολισμένα κι αυτά στη μέση με ένα καρουζέλ και πάντα στα ίδια χρώματα, άσπρο και γαλάζιο! Η θέα ήταν φανταστική! Όλα ήταν πολύ ωραία!
Εκείνη η μέρα θα μείνει σε όλους αξέχαστη!

Διοργανώστε ένα διαφορετικό πάρτυ φέτος για τα γενέθλια της μικρής σας κόρης! Φτιάξτε προσκλήσεις cupcakes μόνη σας και γιρλάντα, στολίστε τον χώρο με διακοσμητικό cupcake & δώστε δωράκια στις μικρούλες καλεσμένες τσαντάκι ή τσιμπιδάκι ή lipgloss σε σχήμα cupcake! Μοιράστε τους για γλυκό μικρά cupcakes!

Οι μικρές θα ξετρελαθούν!

Θα τα βρείτε όλα στo http://www.accessorize.com/ εκτός από τις προσκλήσεις & τα γλυκά που θα τις φτιάξετε μόνες σας!
Εντολή για ελέγχους τροφίμων από την Ιαπωνία, που διατίθενται στη χώρα μας, έδωσε στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου τροφίμων (ΕΦΕΤ) ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας κ. Χρήστος Αηδόνης.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, σε συνέχεια ατυχήματος, που συνέβη στους πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Ιαπωνία, ο κ. Αηδόνης έδωσε την εντολή στον ΕΦΕΤ να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και προάσπιση της δημόσιας υγείας στη χώρα μας.

Σε συνέχεια, ο ΕΦΕΤ, βάσει συγκεκριμένων Ευρωπαϊκών Οδηγιών επί του θέματος απέστειλε έγγραφο στις 16/3/2011 προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την έναρξη προληπτικών ελέγχων στην εισαγωγή φυτικών και ζωικών προϊόντων από την Ιαπωνία και ζήτησε καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη των ελέγχων.

ΕΦΕΤ

Από τον ΕΦΕΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:

Σε συνέχεια κοινής απόφασης των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφασίστηκε (15/3/2011) ο άμεσος προληπτικός έλεγχος, στα σύνορα των κρατών - μελών, σε τρόφιμα ζωικής/μη ζωικής (φυτικής) προέλευσης καθώς και σε ζωοτροφές, που προέρχονται από την Ιαπωνία, ως προς τα επίπεδα ραδιενέργειας.

Ο ΕΦΕΤ ήδη από τις 16/3/2011, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, (Σταθμοί Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου / Περιφερειακά Κέντρα Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γενικό Χημείο του Κράτους), διενεργούν προληπτικούς ελέγχους στα σύνορα της χώρας σε κάθε προϊόν με προέλευση Ιαπωνίας.

Τα προϊόντα εξετάζονται για τα επίπεδα ραδιενέργειας στο Εργαστήριο Ραδιενέργειας – Περιβάλλοντος του ΕΚΕΦΕ 'Δημόκριτος'. Μέχρι σήμερα, οι διενεργούμενοι έλεγχοι δεν εντόπισαν εισαγωγές σχετικών προϊόντων.

Ο ΕΦΕΤ βρίσκεται σε επικοινωνία με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, καθώς και με τη Γενική Διεύθυνση Ζωικής Παραγωγής / Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής / Διεύθυνση Μεταποίησης, Τυποποίησης & Ποιοτικού Ελέγχου Προϊόντων Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών.

Οι Ιαπωνικές αρχές ενημέρωσαν ότι έχουν προβεί σε σχετικούς ελέγχους σε προϊόντα στη χώρα τους και μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά ως προς την ύπαρξη ραδιενέργειας.

πηγή: iatronet.gr

Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...