Μην το χάσεις!


Συλλογή νυφικών της Barbie δείτε εδώ: kuraudia
Μια 44χρονη μητέρα τριών παιδιών από την Αδελαίδα Αυστραλίας κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία καθώς προκλήθηκε από τον σύζυγο της μόλις έμαθε για την εξωσυζυγική του σχέση και έχασε τον έλεγχο του εαυτού της και του πυρπόλησε τα γεννητικά όργανα. Τα ανήλικα παιδιά της κατέθεσαν ότι ο πατέρας τους κακοποιούσε τη μητέρα τους. Το 2008 συνέβη αυτό και μάλιστα η 44χρονη χρησιμοποίησε εύφλεκτες μεθυλικές αλκοόλες για να τον πυρπολήσει. ο σύζυγος πέθανε από τα σοβαρά εγκαύματα. Μαζί με τον σύζυγο κάηκε και το σπίτι τους αξίας 900.000 δολαρίων.

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν οι καρκίνοι πνεύμονα, εγκεφάλου, φάρυγγα, αμυγδαλών και λάρυγγα.Οι παραπάνω νόσοι προκαλούν παγκοσμίως περισσότερους θανάτους απ' όλους τους τύπους καρκίνου μαζί. Για την εμφάνιση των καρκίνων του ανώτερου αναπνευστικού «ενοχοποιείται» πλέον και ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), ο οποίος είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενος.

Τα παραπάνω ανέφεραν, μεταξύ άλλων, χθες οι καθηγητές κ. Βασίλης Γεωργούλιας, Θάνος Αργύρης και Παναγιώτης Παντελάκος, με αφορμή διεθνές συμπόσιο με θέμα «Εξελίξεις και προοπτικές στους καρκίνους του πνεύμονα και κεφαλής - τραχήλου», το οποίο πραγματοποιείται από σήμερα έως την Κυριακή στην Αθήνα.

Επικαλούμενοι πρόσφατες μελέτες, οι επιστήμονες τόνισαν ότι το 50% των όγκων που αναπτύσσονται στον στοματοφάρυγγα, και ιδιαίτερα στις αμυγδαλές, οφείλονται σε λοίμωξη από τον ιό HPV. Πρόκειται κυρίως για τους τύπους 16 και 18 του ιού, οι οποίοι προκαλούν και καρκίνο τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες και καλύπτονται με το εμβόλιο. Οι ασθενείς αυτοί ?είπαν? έχουν ιδιαίτερη κλινική πορεία και συνήθως ευνοϊκή πρόγνωση.

Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι τα τελευταία χρόνια έχει επιτευχθεί σημαντική αύξηση της επιβίωσης των ασθενών, χάρη στη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων.

 

ethnos.gr



Πριν από πολλά χρόνια υποδύθηκε την αφελή κόρη του Κέλι Μπάντ στην επιτυχημένη σειρά Παντρεμένοι με παιδιά. Όμως, η στιγμή που η Κριστίνα Απλγκέϊτ έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού, δεν θύμιζε σε τίποτα τις ανέμελες στιγμές του παρελθόντος, στις οποίες η πρωταγωνίστρια χάριζε άφθονο γέλιο με τις ερμηνείες της.    

Η ηθοποιός που πριν από ενάμισι περίπου χρόνο υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή, κατάφερε να μείνει έγκυος και να αποκτήσει το πρώτο της παιδί: Ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο πήρε το όνομα Σάντι - Γκρέϊς: «Επιλέξαμε το όνομα γύρω στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης. Ψάχναμε με τον σύζυγό μου σε ένα από εκείνα τα βιβλία με τα 50.000 ονόματα, όπου το καθένα έχει και μια ξεχωριστή σημασία. Όταν λοιπόν είδαμε το Σάντι, ταυτόχρονα είπαμε ναι!!! Πάντα αγαπούσα αυτό το όνομα, από τότε που ήμουν μικρό κοριτσάκι. Και σημαίνει πριγκίπισσα. Το Γκρέϊς (σημαίνει ευλογία) είναι κάτι το οποίο ευχόμαστε συχνά, τόσο ο Μάρτιν, όσο και εγώ: Να είμαστε ευλογημένοι κατά την διάρκεια της ζωής μας. Στο καλό, το κακό και στο άσχημο. Οπότε, μόλις είδαμε αυτό το όνομα, σκεφτήκαμε πως ταιριάζει απόλυτα στο Σάντι. Σαν να ολοκληρώνει το θαύμα».

star.gr




Κολοκυθοκεφτέδες


υλικά:
1 κιλό κολοκύθια
1 ξηρό κρεμμύδι
1 αβγό
φρυγανιά τριμμένη (περίπου 1 φλυτζάνι τσαγιού)
250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
λίγο μαιντανό ψιλοκ.
λίγο αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι & πιπέρι


Πλένουμε τα κολοκυθάκια κι αφού τα καθαρίσουμε τα κόβουμε στον μύλο των λαχανικών. Τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι και τα στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το τρίβουμε. Στύβουμε τα κολοκύθια για να φύγουν τα υγρά τους και τα ρίχνουμε μέσα σε μια γαβάθα μαζί με το αβγό, το τυρί, την φρυγανιά , το αλάτι και το πιπέρι καθώς και τον μαιντανό και ανακατεύουμε ώστε να γίνει εύπλαστο και ανάλογα προσθέτουμε φρυγανιά για να σφίξει περισσότερο. Βάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι και πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και αλευρώνουμε. Σε ζεστό λάδι τηγανίζουμε μέχρι να ροδίζουν αρκετά. Τους βάζουμε σε χαρτί για να απορροφηθεί το λάδι και σερβίρουμε.


Καλή όρεξη!




Morning Glory ( πρωινό ξύπνημα)


Κωμωδία με τους Harrison ford, Diane Keaton, Rachel Mc Adams


Υπόθεση: Στην προσπάθειά της να σώσει την πρωινή ζώνη του καναλιού που εργάζεται, μια τηλεοπτική παραγωγός (Rachel McAdams) βρίσκει ένα γνωστό δημοσιογράφο και πρώην παρουσιαστή ειδήσεων (Harrison Ford) και κάνει το παν για να τον πείσει να επανέλθει στα τηλεοπτικά δρώμενα. Στην πορεία όμως θα αποδειχθεί δύστροπος και θα της δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, καθώς οι σχέσεις του με τη συμπαρουσιάστρια της εκπομπής (Diane Keaton) δεν είναι και ιδανικές!!


Πρεμιέρα 24-3-2011

Ένα μοναδικό boutique personal training studio το Fitting Room (διαφορετικό από τα συνηθισμένα), άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Κολωνάκι ! Ένας μικρός και ζεστός χώρος, που εξυπηρετεί το πολύ 2 άτομα ταυτόχρονα, πραγματικά personal αν θες να γυμνάζεσαι χωρίς να σε βλέπουν οι άλλοι και να ακούς την δικιά σου μουσική! Ακόμα κι δεν έχεις να αφήσεις κάπου το παιδί σου εκεί μπορείς να το πάρεις μαζί σου! Διαθέτει μηχανήματα όπως το Vacupower & powerplate, μπορείς να κάνεις pilates & μπορείς να κάνεις ένα δοκιμαστικό δωρεάν για να δεις αν σε ικανοποιεί!


Προορισμός: Καλάβρυτα



Τα Καλάβρυτα είναι κτισμένα σε υψόμετρο 756 μέτρων από τη θάλασσα στη σκιά του Χελμού σε προνομιακή θέση γεμάτη από έλατα. Μπορείτε να επισκεφτείτε πολύ σημαντικά θρησκευτικά, ιστορικά, αρχαιολογικά, φυσιολατρικά και τουριστικά αξιοθέατα. Εκεί θα φτάσετε εύκολα από την Εθνική Οδό Αθηνών - Πάτρας. Στο ύψος του Διακοφτού αρχίζει ο ανηφορικός δρόμος. Ο δρόμος είναι στενός με λίγες στροφές, γι' αυτό θα χρειαστεί προσεχτική οδήγηση. Τα περισσότερα ξενοδοχεία βρίσκονται μέσα στην πόλη ή στις παρυφές της και τα τελευταία χρόνια αυξάνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς ενώ διαθέτει αρκετές καφετέριες και εστιατόρια για να καθήσετε. Tα Καλάβρυτα, αποτελούν τη βάση τόσο για το χιονοδρομικό κέντρο, όσο και για πολλές φυσιολατρικές εξορμήσεις στη γύρω περιοχή.
Η διαδρομή μέχρι το χιονοδρομικό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς περνά μέσα από το ελατόδασος, το οποίο είναι ακόμα πιο όμορφο, όταν είναι χιονισμένο. Ακόμα μπορείτε να απολαύσετε μία θαυμάσια βόλτα στα σπήλαια των Λιμνών ή να κανονίσετε μαθήματα σκι στο χιονοδρομικό.

Ένας πολύ όμορφος ξενώνας για να μείνετε είναι το αρχοντικό του ζαφειρόπουλου, το οποίο διαθέτει και μεζονέτες με τζάκι!

πηγή:ekalavrita.gr

Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...