Μην το χάσεις!

Προορισμός: Καλάβρυτα



Τα Καλάβρυτα είναι κτισμένα σε υψόμετρο 756 μέτρων από τη θάλασσα στη σκιά του Χελμού σε προνομιακή θέση γεμάτη από έλατα. Μπορείτε να επισκεφτείτε πολύ σημαντικά θρησκευτικά, ιστορικά, αρχαιολογικά, φυσιολατρικά και τουριστικά αξιοθέατα. Εκεί θα φτάσετε εύκολα από την Εθνική Οδό Αθηνών - Πάτρας. Στο ύψος του Διακοφτού αρχίζει ο ανηφορικός δρόμος. Ο δρόμος είναι στενός με λίγες στροφές, γι' αυτό θα χρειαστεί προσεχτική οδήγηση. Τα περισσότερα ξενοδοχεία βρίσκονται μέσα στην πόλη ή στις παρυφές της και τα τελευταία χρόνια αυξάνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς ενώ διαθέτει αρκετές καφετέριες και εστιατόρια για να καθήσετε. Tα Καλάβρυτα, αποτελούν τη βάση τόσο για το χιονοδρομικό κέντρο, όσο και για πολλές φυσιολατρικές εξορμήσεις στη γύρω περιοχή.
Η διαδρομή μέχρι το χιονοδρομικό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς περνά μέσα από το ελατόδασος, το οποίο είναι ακόμα πιο όμορφο, όταν είναι χιονισμένο. Ακόμα μπορείτε να απολαύσετε μία θαυμάσια βόλτα στα σπήλαια των Λιμνών ή να κανονίσετε μαθήματα σκι στο χιονοδρομικό.

Ένας πολύ όμορφος ξενώνας για να μείνετε είναι το αρχοντικό του ζαφειρόπουλου, το οποίο διαθέτει και μεζονέτες με τζάκι!

πηγή:ekalavrita.gr

Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...