Μην το χάσεις!




Κολοκυθοκεφτέδες


υλικά:
1 κιλό κολοκύθια
1 ξηρό κρεμμύδι
1 αβγό
φρυγανιά τριμμένη (περίπου 1 φλυτζάνι τσαγιού)
250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
λίγο μαιντανό ψιλοκ.
λίγο αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι & πιπέρι


Πλένουμε τα κολοκυθάκια κι αφού τα καθαρίσουμε τα κόβουμε στον μύλο των λαχανικών. Τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι και τα στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το τρίβουμε. Στύβουμε τα κολοκύθια για να φύγουν τα υγρά τους και τα ρίχνουμε μέσα σε μια γαβάθα μαζί με το αβγό, το τυρί, την φρυγανιά , το αλάτι και το πιπέρι καθώς και τον μαιντανό και ανακατεύουμε ώστε να γίνει εύπλαστο και ανάλογα προσθέτουμε φρυγανιά για να σφίξει περισσότερο. Βάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι και πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και αλευρώνουμε. Σε ζεστό λάδι τηγανίζουμε μέχρι να ροδίζουν αρκετά. Τους βάζουμε σε χαρτί για να απορροφηθεί το λάδι και σερβίρουμε.


Καλή όρεξη!


Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...