Μην το χάσεις!


υλικά:

για το τσουρέκι
4 κούπες αλεύρι
1,5 κουταλιά μαγιά
μισό κουταλάκι αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 της κούπας ζάχαρη
1/4 της κούπας ζεστό νερό
1/3 της κούπας ζεστό γάλα
3 αυγά βιολογικά
1/3 της κούπας λιωμένο βούτυρο

για τη γέμιση
1 κούπα πραλίνα φουντουκιού
1/3 κούπας καρύδια ψιλοκομμένα
1 αβγό

για την επικάλυψη
1 κρόκο χτυπημένο με ένα κουταλάκι νερό και λίγα καρύδια

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τη μαγιά με το αλεύρι κάνοντας ένα λάκκο στο κέντρο. Ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το νερό, το γάλα και τα αυγά, ζυμώνουμε παίρνοντας λίγο λίγο αλεύρι μέχρι να ενωθούν τα υλικά! Προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο και σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό υγρό σημείο για να φουσκώσει! Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε 2 φύλλα περίπου 30 επί 30 , κατόπιν τα χωρίζουμε σε 3 λωρίδες το καθένα και αλείφουμε κάθε λωρίδα με το χτυπημένο αυγό και βάζουμε λίγη πραλίνα και καρύδια! Τυλίγουμε σε μακριά μπαστούνια προσεχτικά να μην ανοίξουν και βάζουμε ανά τρία μπαστούνια το ένα δίπλα στο άλλο και κάνουμε δύο πλεξούδες μία σε κάθε τριάδα! Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα σκεπάζουμε με μεβράνη για να φουσκώσουν δηλαδή να διπλασιαστούν! Αλείφουμε με τον κρόκο και πασπαλίζουμε με καρύδια. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 200 βαθμούς!
(αν θέλουμε βάζουμε από πάνω και γλάσο σοκολάτας)
Καλή επιτυχία!  

Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...