Μην το χάσεις!


<><><>
ΛΑΓΑΝΑ
60 γρ. μαγιά νωπή ή 2 κουταλιές ξερή
2 κούπες ζεστό νερό
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο & αλεύρι για όλες τις χρήσεις μισό- μισό
2 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές ζάχαρη
λίγο σουσάμι
Διαλύουμε τη μαγιά στο μισό ζεστό νερό και ρίχνουμε λίγο από το αλεύρι να γίνει  χυλός, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 12 ώρες. Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι και κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το λάδι, τη φουσκωμένη μαγιά και 1,5 κούπα ή όσο χλιαρό νερό χρειάζεται και ζυμώνουμε, παίρνοντας το αλεύρι από τριγύρω μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη ελαστική και εύπλαστη. Ζυμώνουμε την ζύμη για δέκα λεπτά περίπου. Χωρίζουμε σε 3-4 μπάλες. Αλείφουμε  με λάδι και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Τις σκεπάζουμε κι αφήνουμε να διπλασιασθούν σε όγκο. Παίρνουμε κάθε μπάλα και πατάμε με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάθουμε  πίτες, με διάμετρο περίπου 18-20 εκ. Τις βάζουμε σε ταψιά μεγάλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιασθούν σε όγκο. Κάνουμε βαθειές δαχτυλιές σε όλη την επιφάνεια και τις αλείφουμε με λίγο νερό ή ένα σφουγγάρι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!

Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...