Μην το χάσεις!

Ρεβίθια σούπα
συνταγή για 5 άτομα περίπου




θα χρειαστείτε:


1/2 κιλό ρεβίθια
2-3 κρεμμύδια
μαιντανό ψιλοκομμένο
ρίγανη
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό 2 λεμονιών
αλάτι και πιπέρι


  • Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μπολ με χλιαρό νερό ώστε να σκεπάζονται και τα αφήνουμε να μουλιάσουν και να φουσκώσουν. Το επόμενο πρωί τα στραγγίζουμε και αφού τα ξεπλύνουμε, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με φρέσκο νερό. Προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν μαλακώσουν τα ρεβίθια, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και τον χυμό λεμονιού. Όταν χυλώσει η σούπα σβήνουμε την φωτιά.


***Θα χρειαστεί 12 ώρες τουλάχιστον αναμονή  στο νερό για να φουσκώσουν , 30 λεπτά η προετοιμασία και περίπου 1,5 ώρα για να βράσουν και είναι έτοιμα!


Καλή όρεξη!

Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...